Kuinka perustaa blogi?

Kuinka perustaa blogi?

Vaiheittainen opas


Onko sinulla säännöllisesti sekä hyviä että huonoja kokemuksia, jotka kannattaa jakaa muiden kanssa? Löydätkö verkossa aina jotain puhumisen arvoista? Haluatko vain kirjoittaa lahjakkuutta, mutta sinulla ei ole vapautuspistettä?

Jos vastasit kyllä ​​useimpiin tai kaikkiin näihin kysymyksiin, ehkä on aika perustaa blogi.

Blogimerkintä voi olla mitä tahansa hauska tarina, tiedon jakaminen tai jopa rantti. Voit sanoa, että blogi on eräänlainen henkilökohtainen päiväkirja, mutta henkilökohtainen päiväkirja, joka on avoin koko maailman lukemista varten.

“Mutta en ole teknisesti taitava”, saatat sanoa. Olet yllättynyt, kuinka helppo (ja nopea) on perustaa blogi verkossa.

Miksi ihmiset blogi

Ennen edes blogin kirjoittamista selvitä, miksi haluat jakaa kokemuksiasi, mielipiteitäsi ja viimeisintä kehitystä verkossa. Johtuu siitä, että haluat ihmisten tietävän mitä tapahtuu? Haluatko jakaa tiettyjä tietoja joidenkin ihmisten kanssa? Tai ehkä tunnet vain tarpeen rant.

Pyöristämällä kaikki annetut selitykset, ihmiset yleensä blogoivat seuraavista syistä:

 • Kehittää kirjoitustaidot – Jopa parhaat kirjoittajat voivat löytää itsensä rutalta. Joskus jopa niin monien vuosien ajan hiottu kirjoitustaido heikkenee, kun sitä ei käytetä suhteellisen lyhyeksi ajaksi. Blogin kirjoittaminen antaa kirjoittajille mahdollisuuden paitsi kirjoittaa, myös tehdä tätä säännöllisesti. Loppujen lopuksi ei kehitetä vain itse kirjoitustaitoa, vaan myös kurinalaisuutta harjoittaa tätä taitoa.
 • Jakaa kokemuksia – Päivittäisessä elämässämme meillä on kohtuullinen osuus onnellisista, upeista, surullisista tai jopa kauheista kokemuksista. Joskus löydämme, että nämä kokemukset voivat olla jakamisen arvoisia muiden kanssa, koska ne voivat toimia oppina tai varoituksena. Joissain tapauksissa ne saattavat olla myös jakamisen arvoisia, koska nämä ovat aivan liian hauskoja pitääksemme itsemme vastaan. On totta, että jopa parhaimmilla kirjoittajilla on kyllästyminen tai loppuvat materiaalien kirjoittaminen kokemuksistaan. Hyvä uutinen on, että muillakin on tarinoita tai kokemuksia, jotka ovat kertomisen arvoisia. Sinulle ei ole esteitä jakaa muiden kokemuksia.
 • Inspiroida muita – Lähes kuka tahansa voi kirjoittaa verkossa, mutta ei vain kuka tahansa voi inspiroida. Jos sinulla on kokemusta, josta luulet muiden tietävän, jaa se. Jos joku antoi sinulle hyviä neuvoja, jotka on myös jaettava muiden kanssa, kirjoita siitä ja niin edelleen. Yksi tyydyttävimmistä asioista, joita kirjailija voi kokea, on selville, että muut inspiroivat kirjoituksiaan. Tämä on erityisen hyvä muistaa seuraavan kerran, kun haluat kirjoittaa blogiisi vain kirjoittamisen vuoksi.
 • Houkutella ihmisiä – Blogiminen on hyvä tapa saada yleisö. Tämä pätee erityisesti tuote- tai yrityssivustojen blogeihin. He haluavat, että oikeat ihmiset huomaavat tarjoamansa. ”Oikeilla ihmisillä” tarkoitamme niitä, jotka todennäköisesti ostavat tuotteitaan tai käyttävät palveluitaan. Sama periaate pätee myös muihin kuin tuotteisiin tai palveluihin liittymättömiin verkkosivustoihin. He haluavat tapauksissa houkutella lukijoita, jotka arvostavat hyvää tarinaa. Nämä ovat ihmisiä, jotka tulevat todennäköisesti takaisin lukemaan lisää ja kertovat todennäköisesti myös muille hyvästä lukukokemuksesta.
 • Tehdä rahaa – Usko tai älä jotkut ihmiset todella ansaitsevat rahaa blogeistaan! Voit ansaita kahta tapaa; joko näkyvä verkkosivusto lähettää sinulle tarjouksen kirjoittaa blogi heidän sivustolleen, tai mainostajat ehdottavat mainosten asettamista sivustollesi. Älä kuitenkaan odota ansaitsevan rahaa heti. Yleensä mainostajat ja verkkosivut sopivat vauraimmista ja vaikutusvaltaisimmista ihmisistä tai kirjoittajista. Tämä ei tarkoita sitä, että sinulla ei ole koskaan mahdollisuutta, sillä riittävän suurella seurannalla voit houkutella mainostajia. Olipa kyseessä vain yksi näistä syistä, jotkut niistä tai jopa kaikki niistä, on tärkeää määrittää, miksi haluat blogoida, koska se asettaa kirjoittamisen suunnan ja täyttää sinut enemmän tarkoituksella. Saatat ajatella ‘Pfffft! Mihin tuo suunta ja tarkoitus saavutetaan? ‘Kun on aika ylläpitää blogiiasi, se on silloin.

Blogisi perustaminen

Oletko valmis aloittamaan bloggaaminen?

Blogin perustamisessa on kaksi vaihetta; ensimmäinen on verkkotunnuksen valitseminen ja rekisteröiminen ja toinen on verkkoisäntävalinta. Kaikessa prosessissa alusta loppuun pitäisi kestää noin 20 minuuttia.

1. Verkkotunnuksen valitseminen

Mikä tarkalleen on verkkotunnus? Se on nimi, jolle blogisi tunnetaan ja jonka haun pitäisi tuottaa. Jos kirjoitat kyseisen verkkotunnuksen, blogin pitäisi näkyä selaimessa.

Tärkeä

Käy verkkotunnuksen osto-oppaassamme

Valitse verkkotunnus, joka on ainutlaatuinen ja silti kuvaava, jotta yleisö tietäisi heti blogisi aiheen. Sinun tulisi myös valita viisaasti, koska verkkotunnuksen perustamisesta ei ole paluuta. Internet näkee noin 10 000 verkkotunnuksen rekisteröintiä päivässä, joten sinun ei pitäisi odottaa, että ensimmäiset valintasi ovat saatavilla heti. Itse asiassa on suositeltavaa laatia luettelo todennäköisistä nimistä.

Verkkotunnuksen laajennuksen valitseminen on välttämätöntä, vain jos lukijasi kirjoittavat verkkotunnuksesi väärin ja kirjoittavat jotain muuta, heidät ohjataan edelleen blogiisi. Verkkotunnuksen laajennusten tekemiseen blogin omistajat liittävät yleensä joko .com-, .net- tai .org-verkkotunnuksen loppuun joko.

2. Web-hosting-yrityksen valitseminen

On sanomattakin selvää, että tarvitset Web-isäntä blogin perustamiseen. Web-isäntä on yritys, joka tallentaa digitaalisesti kaiken blogiisi tarvittavan tekstin, kuvat ja muut tiedostot ja toimittaa ne kaikille, jotka kirjoittavat verkkotunnuksesi nimeesi Internetissä.

Web-koneita rajoittavat muun muassa tila, kaistanleveys, käytettävissä olevien verkkotunnusten ja aliverkkotunnusten määrä, joten valitset paremmin viisaasti. Huonon isännän valitseminen johtaa hitaisiin sivujen latausaikoihin, jopa seisokkeihin.

Paras web-hosting 2016

Hyvä web-isäntä absoluuttisille blogin aloittelijoille on SiteGround, verkkosivusto, joka maksaa hiukan enemmän kuin muut web-isännät (2,75 puntaa kuukaudessa), mutta kattaa tämän laadun ja palvelun suhteen.

Jos haluat käyttää SiteGround-palvelua, sinun on vain vierailtava heidän verkkosivustollaan. Heillä on useita promooseja, valitse ne käyttää.

Voit tutustua SiteGround-arvosteluamme täällä.

Halvempi web-hosting

GoDaddy on maailman suurin verkkotunnusten rekisteröijä ja verkkopalveluntarjoaja. Se maksaa sinulle niin alhainen £0.99 kuukaudessa!

Asennus SiteGroundin avulla
Käy SiteGroundissa ja saat 50% alennuksen

1Valitse suunnitelma – SiteGround tarjoaa sinulle useita suunnitelmia. Tietysti on yleensä suositeltavaa valita budjettiisi sopiva valinta. Aloittelijoille on kuitenkin myös perussuunnitelma.

2Rekisteröi verkkotunnuksesi – Kirjoita verkkotunnuksesi nimi vasempaan ruutuun ja napsauta Seuraava nähdäksesi, onko se saatavissa. Jos ei, valitse toinen verkkotunnus. Muistatko sen luettelon, jonka käskimme tehdä? Sieltä siitä tulee kätevä. Verkkotunnuksen rekisteröinti voi viedä hetken, jos löydät kaikki ajatellut punit ja wittismit, jotka olet jo ajatellut.

3Syöttölaskutustiedot – Kun verkkotunnus on jo saatavilla, siirryt rekisteröintisivulle, jolla sinun on annettava kaikki laskutustietosi.

Odota muutama minuutti tilisi perustamiseen.

WordPressin asentaminen

WordPress on ilmainen ja avoimen lähdekoodin työkalu, joka sisältää helppokäyttöisen laajennusarkkitehtuurin ja mallijärjestelmän. Toisin sanoen, se on täydellinen blogin aloittelijoille.

Kirjaudu tiliisi SiteGround-kotisivun kautta ja asenna WordPress. Mene “Omat tilit“välilehti ja napsauta”Siirry cPaneliin“. Katso kohta”AutoinstallersJa napsautaWordPress-Painiketta.

Sinun tulisi olla kirjautuneena sisään automaattisesti Softaculous ja viedään WordPressin asennussivulle. Klikkaa “Asenna nyt-Painiketta aloittaaksesi.

Valitse verkkotunnuksesi ja napsauta ”Valitse verkkotunnus”. Alla “Sivuston asetukset“, kirjoita blogin nimi (valitse jokin” silmäystävällinen, se näkyy Googlessa “) ja sivuston kuvaus. Syötä sähköpostiosoitteesi, käyttäjänimesi ja salasanasi. Kaikkia näitä voidaan muuttaa myöhemmin paitsi käyttäjänimi (voit muuttaa sen heti kun olet tyytyväinen valintoihisi, hyväksytä ehdot ja napsauta sitten ”Asentaa”.

Asennus on melkein valmis

WordPress Asennuksen pitäisi kestää vain muutama minuutti, ja sinun pitäisi saada sähköposti-ilmoitus, kun se on valmis.

Työskentely WordPressin kanssa

Ensimmäinen asia, joka sinun on tehtävä, on kirjautua sivustoosi. Mene “http://www.yoursite.com/wp-admin(korvaa ”sinun verkkosivusto.com” verkkotunnuksellasi).

Sisäänkirjautumisen jälkeen sinun pitäisi viedä WordPress-järjestelmänvalvojan alueelle. Täällä voit tehdä haluamasi muutokset blogiisi.

Jos haluat muuttaa blogin otsikkoa, siirry vasemman valikon alaosaan ja napsauta “asetukset”. Sen pitäisi viedä sinut näyttöön, jossa voit muuttaa otsikkoasi.

sivuston otsikko“On pääotsikko, kun taas”tunnisterivi”On aliverkkotunnukselle. Kun olet tyytyväinen muutoksiin, napsautaTallenna muutokset-Painiketta. Napsauttamalla tätä painiketta pääset sivustoosi.

Ensimmäisen viestin kirjoittaminen ja julkaiseminen

Onko sinut pumpattu aloittamaan kirjoittamista? Aloitetaan ensimmäisestä viestistäsi. Siirry WordPressissä vasempaan valikkoon ja napsauta “Viestejä”. Saatat olla yllättynyt siitä, että siellä on jo viesti, jonka otsikko on “Hei maailma!“Tämä jotain WordPress asettaa kaikille blogeille vain antaa käyttäjille makua siitä, mitä odottaa. Voit tutkia sitä tai päästä eroon napsauttamalla “Roskakori” -painiketta aivan viestin alla.

Aloita uusi viesti napsauttamallaLisää uusi”Linkki; Tämän pitäisi viedä sinut viestin luomisnäyttöön. Yläosassa oleva ruutu on kirjoituksen otsikko ja sen alla oleva postilaatikko itse.

Kuvat ovat aina hyvä idea, koska se parantaa viestiä ja antaa lukijoilleen myös jotain katsottavaa. Kuvat antavat lukijoille myös kuvan blogistasi. Varmista vain, että kuva liittyy blogiin eikä vain välilyöntiä.

Jos haluat lisätä kuvan, napsautaLisää media-Painiketta ja napsauta “Valitse Tiedostot”Ladataksesi tietokoneellesi tallennetut kuvat.

Voit myös valita kuvan koon ja sen, kuinka se kohdistetaan sivulle. Heti kun olet tyytyväinen valintoihisi napsauttaa “Lisää viestiin”Lisätäksesi kuvan.

Oletko varma, että tämä on viesti, jonka haluat maailman näkevän? Mene sen läpi vielä kerran havaitaksesi kielioppivirheet. Ehkä muistat myös ideat, jotka kannattaa lisätä. Kun olet valmis lähettämään postitse, napsauta “Julkaista”-Painiketta näytön oikealla puolella julkaistaksesi sen.

Vaikka olet napsauttanut ”Julkaista“Blogissasi saattaa silti näkyä”Tulossa pian”Sivu. Kun olet valmis poistamaan sivun, sinun tarvitsee vain kirjautua blogiisi ja napsauttaa yläreunan linkkiä.

Joten siellä, olet juuri julkaissut ensimmäisen blogin. Ei ollut niin helppoa?

Tasoittaa blogiisi

Ennemmin tai myöhemmin saatat joutua kohtaan, jossa luulet blolisi ulkoasun olevan liian selkeä ja haluat lisätä lisää elementtejä suuremman vaikutuksen aikaansaamiseksi. Tässä on WordPressin etu; se on niin helppokäyttöinen, että voit käytännössä opettaa itsellesi, kuinka se tehdään.

Blogin suunnittelun perusteet

On totta, että blogisi suunnittelussa mielikuvitus on raja. Ennen kuin menet yli laidan, sinun tulisi kuitenkin tietää myös hyödyllisiä vinkkejä, joita noudatetaan, etenkin kun otetaan huomioon, että meillä kaikilla ei ole samaa mieltä estetiikasta..

Seuraa pystysuoria viivoja – Yleensä on hyvä käytäntö pitää asiat rivissä. Sellaisten verkkosivujen tapauksessa, joissa yleensä vieritämme alas, se tarkoittaa pystysuoria viivoja tai sarakkeita.

Se näyttää paremmalta, kun kappaleet ja kuvat sopivat sarakkeisiin tarkasti. Silmämme ja aivomme on suunniteltu poimimaan kuvioita, joten kun jotain tarttuu ulos, huomaamme sen heti. Kuten tuo kuva, joka on riviltä poikkeava, tai se kappale, joka tulee ulos.

Jos näistä pienistä asioista on liian monta rivistä, lukija voi harhautua ja ennen kuin tiedät sen, heillä on huono käsitys sivun järjestämisestä.

Jos et vieläkään ole varma, kuinka pystysuorien viivojen toteuttamiseen päästään, valitse kaikille kuville yhteinen leveys ja kappaleille toinen yhteinen leveys, vaikka kuvat ja kappaleet sekoittuvatkin.

Tarkkaile ”valkoista tilaa” – Blogisivun tai minkä tahansa sivun elementtien ja osien välinen tila on ns. Valkoinen tila. Elementtien välillä tulisi aina olla tyhjä tila kahdesta syystä; jotta sivu tuntuu vähemmän klaustrofobiseltta ja ylivoimaiselta ja jotta osiot olisivat helpompi lukea.

Voit hallita blogin elementtien tai osien välistä tilaa lisäämällä marginaaleja tai pehmusteita.

Aseta fontit – Sinulla on käytettävissään paljon kirjasimia, kun suunnittelet blogiasi, ja saatat olla houkutus käyttää niitä useita. Haittapuolena on kuitenkin se, että jos käytät liian monta kirjasinta yhdellä alueella, se yleensä aiheuttaa sekaannusta blogissa. Puhumattakaan siitä, että se saattaa antaa lukijoillesi päänsärkyä, kun heidän silmänsä siirtyvät kirjasimesta toiseen.

Valitse fontteja ei siksi, että ne ovat mukavia tai hauskoja katsoa, ​​vaan koska niitä on helppo lukea. Ihanne on, että sinulla on yhden tyyppinen kirjasintyyppi viestejä varten, toinen kirjasintyyppi sivupalkin otsikoille ja toinen erityyppinen blogin teksti.

Väri blogiisi – On jo kauan todistettu, että väreillä on psykologinen vaikutus henkilöihin, ne voivat tehdä jostakin houkuttelevasta tai jopa tylsää.

Blogien suhteen on parasta käydä väreissä, jotka kiinnostavat huomiota alueille, joita haluamme lukijoiden katselevan. Liian monta väriä kerralla sekoittaa myös silmän ja mielen.

Mikä on yksi tapa edetä väreissä? Mene yleiseen värimaailmaan ja pippuri sitten sivu muilla väreillä, jotka kohtelevat sitä parhaiten. Älä kuitenkaan pidä pelätä myös kontrastivärien käyttöä, koska ne tarjoavat vaikutuksen. Paras neuvo värien suhteen on varmistaa, etteivät ne häiritse lukijoita blogisi pääsisällöstä.

Tee tiedoista esteettömiä – Joskus lukijat haluavat jostain syystä kysyä bloggaajalta kysymyksen tai ottaa yhteyttä heihin. Bloggaajana sinun pitäisi tehdä lukijoillesi tavoittaminen helpoksi. Miksi? Haluat kuvata itseäsi ihmisenä, joku, johon he voivat suhtautua ja tavoittaa helposti, ei jumalaksi, joka on aina ulottumattomissa.

Tämän saavutettavuuden tulisi koskea myös muita blogin kohteita, kuten RSS-syötettä, esiteltyjä viestejä, arkistoja, ulkoisia linkkejä ja hakukenttää.

Muut vinkit blogin parantamiseksi

Anna lyhyt kuvaus – Voit todennäköisesti houkutella lisää lukijoita, jos he tietävät heti, että blogisi on kyse, joten tähän tarkoitukseen on suositeltavaa antaa lyhyt kuvaus blogin bannerin alle siitä, mistä sivustolla on kyse ja kuka sen omistaa..

Käytä profiilikuvaa – Yksi asioista, jotka luovat yhteyden lukijoille, on tieto siitä, että kirjoittaja on todellinen henkilö. Mikään ei oikein sano oikean ihmisen tapaa kuin valokuva blogissa.

Varmista, että valitset hyvän kuvan sinusta. Tämä ei tarkoita, että sinun pitäisi valita kuva, joka on valokuvasuositettu, jotta sinusta näyttäisi elokuvatähti. Valitse valokuvasi blogiisi samalla tavalla, jos valitset valokuvan työhaastatteluun tai sosiaaliseen profiiliin. Haluat esitellä parhaan kuvan itsestäsi kuin mahdollista yhdessäkään fakerien kanssa..

Varmista, että sivut latautuvat nopeasti – Yksi Internetin valitettavista sivuvaikutuksista on lyhyemmät huomiovälit. Koska Internetissä on paljon nähtäviä asioita, et voi odottaa, että jokin kiinnittää lukijoiden huomion pitkään, varsinkin jos kyseessä on blogi, jonka lataaminen vie liian kauan.

Mikä myöntää pitkät lastausajat? Kuvat, joita ei ole optimoitu blogiisi, tarpeettomat koodirivit, CSS- ja Java-tiedostot, laajennukset, mm.

Jopa liian monen kuvan sijoittaminen yhdelle sivulle voi vaikuttaa huomattavaan hidastumiseen. Voit tehdä sivun lataamisen optimoimiseksi joitain asioita, kuten Gzip-pakkauksen, optimoidun välimuistion ja koodin puhdistamisen. Et ehkä pysty tekemään tätä itse, mutta on myös muita web-asiantuntijoita, jotka voivat auttaa sinua helposti.

Onko oikeat laajennukset – Kyllä, puhuimme laajennuksista, jotka auttavat blogin hidastumisessa, mutta oikeiden omaamisella on merkitystä myös blogin eri puolilla..

Tässä on suosituimpia ilmaisia ​​ilmauksia:

 • Wordfence – ilmainen mutta perusturvallisuuslaajennus, joka lisää ylimääräisen suojan kerrostamalla ihmisiä, jotka yrittävät hakkeroida tietä verkkosivustollesi.
 • Anti-spam – Toinen ilmainen laajennus, joka pitää roskapostin poissa. Tämä tehdään käyttämättä Captchaa, kysymättä kysymyksiä tai ärsyttämättä aidosti inhimillisiä lukijoita, jotka rehellisesti haluavat vain jättää kommentin.
 • WP Optimoi – Tämä ilmainen laajennus pitää blogin toiminnan sujuvana optimoimalla tietokantataulukoita, päästä eroon vanhoista postitusversioista ja puhdistamalla hyväksymättömät kommentit ja muut roskakorikansiossa olevat asiat.
 • WordPress SEO – Oikeat avainsanat antavat hakukoneiden huomioida blogin helposti, mutta joskus tarvitset enemmän kuin huomataksesi. WordPress SEO voi opastaa sinua tekemään hyviä sanamuotovalintoja saadaksesi maksimaalisen hyödyn avainsanoista.
 • Google Analyticsin hallintapaneeli – Kuinka paljon liikennettä sivustosi saa? Mistä suurin osa siitä tulee? Mistä sisällöstä he olivat kiinnostuneimpia? Kuinka moni heistä on palannut katsojaa? Google Analytics seuraa näitä asioita ja paljon muuta.

Blogin kirjoittaminen

Joten sinulla on blogi yllä ja käynnissä, sinulla on työkaluja, joiden avulla voit seurata kaikkea mitä on tarkkailtava, ja tiedät kuinka julkaista artikkeleitasi ja kuviasi.

Mistä sinun pitäisi kirjoittaa? Niin kauan kuin se on blogin kuvauksen rajoissa, minkä tahansa pitäisi olla kunnossa. Ehkä olisi helpompaa puhua siitä, mistä sinun ei pitäisi kirjoittaa.

Aiheiden ulkopuoliset artikkelit – Blogissasi pitäisi olla jo teema. Älä häiritse tätä teemaa kirjoittamalla jostakin aivan erilaisesta. Blogit esimerkiksi elokuvista ja TV-ohjelmista, mutta huomasit yhtenä päivänä, että on inspiroivaa kirjoittaa lemmikkisi.

Henkilökohtaiset salaisuutesi – Blogi on yksi asia, päiväkirja on toinen asia. Lukijat voivat sietää rantin aina silloin tällöin, mutta sinun ei tarvitse antaa koko sielusi paljaana. Et vain paljasta itseäsi pilkaisemiseksi, lukijasi voivat myös tuntea olosi epämukavaksi tietäen liikaa.

Työpaikan asiat – Ei ole kiistetty, että työpaikka on lähde monille konflikteille, draamalle ja mehukkaille juorille. Parempaa jättää kaikki siellä, ottamalla tämä blogiisi vain aluksi kutsua lukijoita, mutta ongelmat seuraavat nopeasti.

Perheasiat – On hyvä puhua siitä, mitä tapahtui perheen yhdistämisen yhteydessä, mutta ei enempää. Meillä kaikilla on perheenjäseniä, jotka ovat kaukana täydellisyydestä tai jotka ovat tehneet todella tyhmiä asioita, mutta tätä ei tarvitse lähettää.

Arkaluonteinen tieto – Varmasti, että puhut vapaasti monista asioista, mutta muista, ettet anna liian paljon tietoa, koska väärät ihmiset voivat kuunnella. Älä anna mitään tietoja, jotka voivat vaarantaa taloudellisen tai henkilökohtaisen turvallisuutesi.

Sivujen ylläpito

Blogin mainostaminen

Paljon hyviä blogeja epäonnistuu, koska ne eivät saa riittävästi altistumista. Kuinka varmistat, että näin ei tapahdu blogiisi? Mainosta sitä hyvin.

Saatat olla varautunut suhteellisen uuden sivuston mainostamiseen, jolla on vähän lukijoita tai katsojia, mutta ajattele sitä tällä tavalla; kuinka muuten aiot saada lisää lukijoita tai katsojia?

Joten miten mainostaa blogiasi? Hyvä uutinen on tehokkain menetelmä on todella ilmainen.

Sosiaalinen media – Jos sinulla on jo Facebook, Twitter tai muu sosiaalisen median tili, muista linkittää ne blogiisi. Koska olet jo sosiaalisessa verkostossa, yritä olla yhteydessä ihmisiin, joilla on samanlainen kiinnostus kuin sinä tai blogisi, heille ei ole haittaa huomata tämä linkki.

Muut blogit – Kommentoi muiden blogeja ja jätä linkki takaisin omaan blogiisi. Tällä tavalla jätät sen jonnekin ihmisille, joilla on sama intressi kuin voit nähdä.

Täällä on varoitus; Varmista, että kommentit ovat hyödyllisiä, olennaisia ​​tai rakentavia. Jättämällä ilkeitä kommentteja tai kommentteja, jotka on suunniteltu poistamaan kyseinen blogi alas, samalla kun tuet omia, kutsut todennäköisesti vihamielisiä puolueita blogiisi. Blogin omistaja todennäköisesti poistaa nämä ikävät kommentit.

Toinen tapa käyttää muita blogeja eduksesi on kirjoittaa vastaus toisen blogin viestiin. Jos päätät tehdä tämän, varmista, että muodostat linkin blogiisi, johon vastaat, niin luodaan seurantasuuntaus ja blogi, johon linkit, lähettää myös linkin blogiisi.

Vierasviestit – Tämä on titte-tat-asia suosittu blogin aloittelijoiden keskuudessa. Ota yhteyttä muihin blogin omistajiin ja tarjoa kirjoittaa viesti heidän sivustolleen. Vastineeksi voit myös pyytää heitä kirjoittamaan oman. Voit myös vaihtaa linkkejä, jotta useammat ihmiset saavat tietää blogeistasi.

Huomaa, että kaikki bloggaajat eivät ole avoimia tälle ajatukselle, ja sen eduista huolimatta on parasta olla painostamatta niitä sopimaan.

Online-foorumit – Nykyään on olemassa verkkofoorumeita melkein mitä tahansa. Selvitä, mitkä ovat suosituimpia blogisi aiheessa tai ne, joissa on paljon ihmisiä, jotka todennäköisesti kiinnostavat blogiasi.

Monet foorumit sallivat sinun lähettää linkin sivustoosi allekirjoitukseen, joka on jokaisen kirjoittamasi viestin alareunassa, mutta toiset saattavat myös edellyttää, että teet ensin muutaman viestin.

Ylläpidä blogiasi

Onnittelut! Sinulla on nyt blogi. Älä kuitenkaan pettele itseäsi ajatellen, että kaikki ovat täältä ruusuja, koska todellinen työ on vasta alkamassa; sinun on ylläpidettävä blogia.

Tässä on muistettava kaksi asiaa; sisältö ja johdonmukaisuus. Sisältö viittaa uuteen materiaaliin, joka sinulla on lukijoille heidän käydessään, johdonmukaisuus tarkoittaa sitä, kuinka säännöllisesti tai usein julkaiset kyseistä uutta materiaalia.

Ylläpidä blogiasi varmistamalla, että lukijasi tulevat takaisin enemmän, ja mikään ei pidä lukijoita tulemaan takaisin enemmän kuin tuoretta sisältöä. Tähän on myös toinen etu: hakukoneiden robotit on suunniteltu etsimään tuoretta sisältöä, joten mitä enemmän päivität materiaaleja, sitä enemmän näet hakukoneiden.

Kaikella uudella sisällöllä ei ole väliä, jos sinulla ei ole johdonmukaisuutta. Aseta säännöllinen päivitysaikataulu ja pysy siinä, jotta lukijat tietävät milloin odottaa jotain uutta. Esimerkiksi päivitys säännöllisesti kolme kertaa viikossa.

Epäjohdonmukaisuus voi satuttaa liikennettä. Lukijasi tulevat pettyneiksi saadakseen selville, että sinulla ei ole mitään uutta tarjota, jos petät heitä useammin kuin kerran, on todennäköistä, että he lopettaa vierailun blogissa. He saattavat jopa kertoa muille, että blogissasi ei ole mitään palaamisen arvoista.

Aikaisemmin tässä artikkelissa mainitsimme blogien syiden määrittämisen, jotta voimme saada suunnan ja tarkoituksen. Täältä he tulevat sisään. Ylläpidäessäsi verkkosivustoasi voi olla haastavaa ja joskus jopa ponnistelua kirjoittaa tai keksiä uutta materiaalia laittaakseen.

Tässä ei ole häpeä; jopa parhaat kirjoittajat voivat epäonnistua keksimään materiaalia silloin tällöin. Mitä he tekevät? He palaavat perusteisiin ja kysyvät itseltään, miksi he kirjoittavat. Suunta ja tarkoitus.

Muut blogivinkit

Mikä menee verkkoon, pysyy verkossa – mitä tapahtuu Vegasissa … No, tiedät loput. Blogiminen on kuitenkin täysin päinvastainen; mikä tapahtuu verkossa, pysyy verkossa, todennäköisesti ikuisesti.

Tämä tarkoittaa, että sinun on oltava varovainen postittamasi suhteen. Emme puhu pelkästään niistä kirjoitusvirheistä ja kielioppivirheistä, joita jopa ala-asteen oppilaat voivat havaita. Tämä koskee mielipiteitäsi, asioita ja tunteita.

Onko todella blogittamisen arvoinen todella huonosta taistelusta BFF: n kanssa? Entä jos muutaman päivän kuluttua nyt korjaat asioita? Ystävyys on varmasti takaisin raiteilleen, mutta viesti on aina paikalla muistuttamaan sinua siitä yhdestä karkeasta laastarista. Se on jopa hankalampaa, jos sanoit blogissa joitain hienoja asioita hänestä.

Samaa varovaisuutta voidaan noudattaa blogeissa, jotka koskevat ihmisiä, jotka ovat saattaneet loukkaa sinua, yrityksistä, joista et pidä, tai muihin epämiellyttäviin kokemuksiin. Muista, että bloggaaminen on kuin sanomista jotain, jota et voi ottaa takaisin. Hyvä neuvo tässä on olla lähettämättä jotain, ellei se todella ole lähettämisen arvoinen.

Älä ole liian jäykkä kirjoittaessasi – Tällä tarkoitamme, ettet kirjoita liian muodollisesti. Tee sisällöstä keskustelukykyisempi seuraavien vinkkien avulla:

 • Käytä sanoja “sinä” ja “minä”– Yritä laskea, kuinka monta kertaa nämä sanat nousevat normaalin keskustelun aikana, ja häviät radan. Niiden käyttäminen saa lukijat tuntemaan, että puhut heidän kanssaan henkilökohtaisella tasolla.
 • Hajottaa ne kappaleet – Periaatteessa meille kaikille opetettiin, että kappale koostuu monista lauseista. Tätä ei kuitenkaan enää sovelleta verkkolukemiseen. Valtavat ryhmät lauseita muodostavat tekstilohkoja, jotka eivät ole vain tyhjiä; ne voivat myös vaikeuttaa lukijaasi huomaamaan tärkeät kohdat, jotka haluat selvittää.
 • Käytä kursivointia – Käytä kursivoituja sanoja aina, kun kysyt kysymystä tai vastaat siihen. Tämä tekee blogistasi enemmän keskustelua ja hajottaa myös tekstin monotonian. Toisaalta on syytä mainita, että tiettyjen lauseiden ja lauseiden isoilla kirjaimilla on päinvastainen vaikutus ja saa lukijat ajattelemaan, että huutat niitä. Emme sano koskaan käyttävän niitä; voit kirjoittaa lyhenteet, tärkeät ideat ja jopa vitsin reiän. Tärkeintä on käyttää isoja kirjaimia säästeliäästi ja tarkoituksenmukaisesti.
 • Älä ole liian muodollinen – Teeskennellä, että puhut jonkun kanssa, se on aina hyvä neuvo blogin kirjoittamisessa. Se on loppujen lopuksi blogia, ei tiedeyhteisön luettavaa paperia tai essee sävellyksen opettajallesi.
 • Sisältö vaikuttaa hakuparametreihin – Saatat tietää kuinka hakukoneet toimivat; he etsivät artikkeleistasi avainsanoja ja osuva haku tulee esiin. Tämä johtaa luultavasti sinä täyttämään sivu niin monilla avainsanoilla, jotka ovat välillä, jota voidaan kutsua vain fluff-sanoiksi ja lauseiksi. Et ehkä tiedä, että Google-haku robotit on ohjelmoitu etsimään yksityiskohtaista sisältöä eikä vain kuinka monta kertaa sana esiintyi sivulla tai missä se esiintyi sivulla. Mikä tässä on tulosta? Kirjoita lukijoille, ei hakukoneelle.
 • Lukijasi asia – Saatat olla houkutus nähdä blogin kävijät pelkkinä osumina; Vain numeroilla on merkitystä eikä sillä, mitä he ajattelevat blogistasi. Et ehkä välitä siitä, mitä he ajattelevat blogistasi. Nämä lukijat ovat kuitenkin ihmisiä, joilla on tunteita ja mielipiteitä, ja mitä enemmän nämä tunteet ja mielipiteet herättävät, vaikuttavat tai muovaavat artikkeleitasi, sitä enemmän he todennäköisesti tulevat takaisin ja lukevat enemmän materiaaliasi. Parempaa on, että he voivat myös suositella blogiasi muille, jotka myös suosittelevat niitä muille jne. Mikä on toinen hyvä syy muistaa, mitä lukijasi ajattelevat? Palaute. Mainitsimme jo, että vaikka kirjoittajat ja inspiroivat lukijoita, lukijat voivat myös inspiroida kirjoittajia positiivisella tai rakentavalla palautteella. Jopa negatiivisella palautuksella voi olla positiivisia tuloksia.

Bloggaamisessa on ylä- ja alamäkiä

Blogin perustaminen on helppo asia. Sen jälkeen tapahtuu yleensä paljon työtä. Mitä tahansa tarkoituksesi päätätkin tehdä osa mielesi ja sydämesi avoimeksi yleisölle, haluatko parantaa taitojasi, kirkastaa muiden päivää tai ansaita rahaa, varmista, että olet sitoutunut ennen kuin edes aloitat.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map