Hosting Pro -vinkki: Pidä aina paikallinen varmuuskopio

Hosting Pro -vinkki: Pidä aina paikallinen varmuuskopio

Kuten tietotekniikan ihmiset sanovat, Jos sinulla ei ole varmuuskopiota projektistasi, se ei tarkoita sinulle.


On olemassa useita skenaarioita siitä, mikä voi mennä pieleen tietokannan vahingossa tapahtuvasta poistamisesta hakkerointiin ja sivustosi täyttämiseen haittaohjelmilla ja haitallisilla skripteillä. Ajattele hetkeksi, jos näin tapahtuu sinulle – kuinka monta tuntia sivustosi uusiminen vie? Ja tämä menettää huomattavasti sekä kehitysaikaa että kustannuksia, liikennettä ja hakukoneiden sijainteja.

Jotta pystytään reagoimaan nopeasti hätätilanteessa, sinulla on oltava varmuuskopio. Monet verkkoisäntäkoneet eivät tue kyseistä palvelua tai tekevät sen turvallisuuden vuoksi eivätkä anna sinun palauttaa tietojasi, tai se on osittainen. Kaikki suosittelemamme web-palveluntarjoajat tekevät päivittäin / viikoittain varmuuskopioita tiedoista, mutta se ei riitä. Se on siisti ominaisuus, joka auttaa sinua palauttamaan projektisi terveellisen version nopeasti, mutta sillä on myös rajoituksensa ja kuten tässä Reddit-esimerkissä, voit nähdä, että jopa suuret nimet kuten Bluehost voi ruuvata varmuuskopion.

 • kukaan ei välitä tietosi kuin sinä (hosting-yritykset käsittelevät satoja tuhansia varmuuskopioita, ja on suuri mahdollisuus, että jotain voi tapahtua sinun).
 • Web-palveluntarjoajat pitävät vain varmuuskopioita rajoitetun ajan, kuten viikon tai kaksi. Entä jos sivusto hakkeroitiin ennen viimeisen varmuuskopion päivämäärää ja kun varmuuskopioit sen ja päätät palauttaa sen, myös varmuuskopioversio vaarantuu?
 • jopa he pitävät varmuuskopiosi erillisessä koneessa, on suuri mahdollisuus, että se on samassa tietokeskuksessa, ja jos tapahtuu luonnonkatastrofi, sivustosi on poissa.

Mitä varmuuskopiointi todella tarkoittaa?

Paras käytäntö kaikille sinulle tärkeistä tiedoista on tallentaa ne kolmeen erilliseen paikkaan – varmuuskopio web-hosting-palvelusta nopeaa käyttöä ja palauttamista varten, a kopioi kotisi erilliselle kiintolevylle ja a kopioi pilvessä Kuten Dropbox, pCloud tai Amazon S3.

Varmista myös, että pidät siitä versioita, koska kaikki ohjelmistot päivitetään säännöllisesti ja haluat pitää vähintään 3-4 versiota ja vähintään kaksi kuukautta takaisin. Tällä tavoin voit olla varma, että vaikka jotkin varmuuskopioversioista olisi vaarantunut, sinulla on edelleen perusta, johon rakentaa.

Kuinka tehdä varmuuskopio?

Kuinka luoda varmuuskopio FTP: n kautta

Varmuuskopiointi FTP: n avulla on vanhin ja vähiten tekniikkaa käyttävä menetelmä. Näin se toimii:

1. Yhdistä palvelimeesi suosikki FTP-asiakkaallasi, kuten FileZilla.

FileZilla-näyttö

2. Aloita tiedostojen lataaminen. Tämä voi kestää ikuisesti, jos sinulla on useita tiedostoja, joten voit tehdä elämästäsi helpompaa ja varmuuskopioida nopeammin, jos sinulla on pääsy isännöinnin ohjauspaneeliin, jossa voit arkistoida tiedostot ensin. Tällä tavalla lataat vain yhden tiedoston, ja se on paljon nopeampi.

3. Järjestä kansiosi, jotta tiedät, mikä varmuuskopion versio menee minne

4. Muista varmuuskopioida kaikki tietokannat. Voit tehdä tämän PhpMyAdminilla. (Kysy majoittajalta pääsyä)

PHPMyAdmin SQL-varmuuskopio

Kuinka luoda varmuuskopio cPanelin kautta

Jos sinulla on pääsy cPanel, varmuuskopiointi voi olla paljon nopeampi, koska cPanel voi pakata kaikki tiedostosi ja tietokannat yhteen arkistoon. Tässä ovat vaiheet

1. Kirjaudu sisään cPaneliin

2. Siirry tiedostoihin ja napsauta Varmuuskopio-kuvaketta

cPanel-varmuuskopio

3. Tässä on kaksi vaihtoehtoa:

a) Valitse Täysi varmuuskopio -kohdassa Lataa koko verkkosivun varmuuskopio. Napsauta seuraavassa vaiheessa Luo ja syötä sähköpostiosoite. cPanel lähettää sinulle sähköpostia, kun varmuuskopio on valmis. Kepp pitää mielessä, että täydellinen varmuuskopio luo arkiston kaikista verkkosivustosi tiedostoista ja kokoonpanoista. Voit käyttää tätä tiedostoa siirtääksesi tilisi toiselle palvelimelle tai pitääksesi paikallisen kopion tiedoista.

b) Napsauta Osittainen varmuuskopio -kohdassa Lataa, kotihakemiston varmuuskopio> Lataa. Tämä on paljon nopeampi ja helpompi palauttaa vain kotihakemiston varmuuskopio.

Voit tehdä yhden täyden varmuuskopion joka kuukausi ja osittaisen varmuuskopion joka viikko.

Kuinka automatisoida varmuuskopio

Vastaus on lisäohjelmistoilla. Jos käytät sivustoasi jollain käytetyimmistä CMS-alustoista, kuten Joomla tai WordPress, voit käyttää niitä Akeeba-varmuuskopio. Tällä liitännällä on ilmainen versio, joka toimii melko hyvin, ja se puoliautomaattinen varmuuskopioinnin. Sillä on paljon edistyneempiä vaihtoehtoja, mutta koko varmuuskopiointiprosessi on vain yhdellä napsautuksella, se on järjestelmänvalvojan paneelista, ja se tekee helpoista palauttaa arkistointia ja pitää tietokannan myös siellä. Näin teet varmuuskopion Akeeban kanssa:

Akeeba

Temppu on, että kun varmuuskopio on valmis, sinun on ladattava varmuuskopio FTP: n kautta binaaritilassa.

Binaarisen siirtotilan asettaminen FileZillassa

Jos haluat sen olevan täysin automatisoitu, sinun on ostettava Akeeba Backup -maksullinen versio, joka tukee varmuuskopioita etäisiin paikkoihin, kuten DropBox tai Amazon S3, tai ohjelmistoja, kuten BackupMachine.

Ja älä unohda – lataa aina paikallinen kopio!

Jos sinulla on kysyttävää, ota meihin yhteyttä kommentteihin.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map