Hvad er Google App Engine, og hvad du kan gøre med det

Hvad er Google App Engine, og hvad du kan gøre med det

appmotors logoGoogle App Engine (du kan prøv det gratis her) er en åben skyplatform, der giver dig mulighed for at bygge mobil- og webapplikationer. Dette er dog ikke alt; du kan medbringe dine rammer, sprogkurser og endda tredjepartsbiblioteker. Google App Engine er en velstyret platform, der helt kobler fra infrastrukturen, så du kan indstille alt dit fokus på din kode. Derudover kan du gå fra bunden til planetskala og forstå, hvorfor de mest succesrige virksomheder bruger Googles App Engine til at drive deres apps.


Nogle af de virksomheder, der bruger Google Cloud Platform, er Coca-Cola, Spotify og Motorola. Du kan find flere applikationer, der bruger app-motor her.

Funktioner

Google App Engine hjælper ikke kun dig med at opbygge skalerbar mobil og backends på alle sprog i virksomhedens infrastruktur, men tilbyder dig også et væld af gode funktioner.

Hvert populært sprog

Du kan oprette din app i Java, C #, Node.js, Python, Ruby, PHP eller Go; du kan endda bringe dit sprogkørselstid.

Google App Engine-dokumentation App Engine-dokumentation Google Cloud Platform

Både fleksibel og åben

App Engine tilbyder dig brugerdefinerede driftstider, som giver dig mulighed for at bringe enhver ramme og bibliotek til App Engine ved at levere en Docker-container.

Nå-Managed

Googles App Engine styrer enhver bekymring, du måtte have vedrørende infrastrukturen, så du kun kan fokusere på din kode.

Diagnostik, overvågning og logning

Google tilbyder en Stackdriver (du kan også prøve det gratis), hvilket giver dig effektiv applikationsdiagnostik til at overvåge og debugere ydeevnen og sundheden for din app.

Appversion

Du kan nemt rumme forskellige versioner af din applikation og nemt skabe produktionsmiljøer, test, iscenesættelse og udvikling.

Trafikopdeling

Du kan dirigere indgående anmodninger til forskellige appudgivelser, foretage inkrementelle funktionsrulleringer og A / B-test.

Services økosystem

Du kan trykke på et voksende økosystem med GCP-tjenester fra din applikation, inklusive en fremragende pakke med cloud-udviklerværktøjer.

Fordele

For hvert sprogsamfund

Som vi tidligere har sagt, understøtter App Engine Java, C #, Node.js, Python, Ruby, PHP. Du vil være meget glad, hvis du er en udvikler, der arbejder med et af disse sprogsamfund, da du straks vil være produktiv i et miljø, du allerede er bekendt med. Alt hvad du skal gøre er at tilføje kode. For ikke at nævne, at det er meget let at installere og køre, her kan du finde detaljeret vejledning.

Åben sky

De fleste af os accepterer ikke kontrollerende værktøjer, der låser dig ind i teknologier og platforme med uvirkelige begrænsninger.

Hvis dette lyder som dig, leder du sandsynligvis efter noget ude af kassen. Med App Engine kan du levere dit Docker-billede og bringe din softwarestak fra rammer til sproglige tidspunkter til tredjepartsbiblioteker. Hvis du har brug for at flytte din app til en anden platform, kan du gøre det ved at tage din app med dig og distribuere den til et containerbaseret system som f.eks. Kubernetes on-prem eller den offentlige eller private sky.

Bare tilføj koden

Hvis du bruger App Engine, kommer der intet imellem dig og at oprette din kode i høj kvalitet. Problemer med infrastruktur såsom nedskalering af din ansøgning eller op til at håndtere trafikken, helbredelse af dine forekomster, sundhedskontrol og belastningsbalancering samt anvendelse af opdateringer til det underliggende operativsystem styres alt sammen af ​​Google for dig.

Infrastruktur, når du har brug for det

Ikke kun får du en god styret udvikleroplevelse, men du kan også falde ned i infrastruktur for et højere kontrolniveau, når det er nødvendigt. Hvis du har brug for at implementere brugerdefineret kode, skal du integrere motoren i din DevOps-proces, du kan SSH direkte i dine tilfælde. Du kan specificere din applikations hukommelse og CPU-krav, og motoren arrangerer automatisk infrastrukturen på dine vegne.

Ende-til-ende-beregning til enhver arbejdsbyrde

Større virksomheder med ældre apps kører i hybride og til tider endda multi-cloud-miljøer, hvor apps muligvis videredistribueres til VM’s, fuldt styrede platforme eller containere. GCP er overlegen når det kommer til dette forskellige miljø og giver dine apps mulighed for at kommunikere med virkelig lav latenstid på Googles netværksinfrastruktur for at understøtte enhver arbejdsbyrde.

Voksende økosystem for tjenester

GAE er designet, så du kan benytte dig af et blomstrende økosystem med administrerede tjenester med blot et API-opkald væk. Du kan vælge enten SQL- eller NoSQL-databaser, tjenester som Cloud Pub / Sub, overvågnings- og diagnosticeringsværktøjer og et fantastisk udvalg af udviklerværktøjer på GCP.

Google App Engine vs. Heroku

app-motor vs heroku

Cloud computing er ikke den næste store ting længere. Beviserne er tydelige af alle datainfrastrukturcentre, der er oprettet af spillere, der allerede er etableret som Amazons AWS og Googles App Engine. Så det er åbenlyst, at dette er den nuværende store ting. Der er selvfølgelig også mindre pionerer som Heroku, der startede i 2007, som er den sene juraperiode inden for cloud computing.

Så i dette afsnit sammenligner vi Heroku og Google App Engine, som begge er PaaS-tilbud, for at se, hvilken af ​​dem der får dem til at krydse.

App Engine og Heroku er ens, da de begge er PaaS-løsninger. Begge af dem giver dig et øjeblikkeligt miljø, hvor du kan implementere dine apps og kode. Imidlertid er dette miljø ikke vært for et ubegrænset udvalg af databaser, operativsystemer, sprog og andre baseplatforme.

Således kan du stå op for at køre temmelig hurtigt, men hvis din app ikke kører eller ikke er hostet eller udviklet af den forud godkendte liste, bliver du høj og tør. Dette er i dyster kontrast til IaaS-platforme som Amazons AWS, som giver dig en virtuel maskine, hvor du kan tilpasse og installere dit softwaremiljø, som du gerne vil.

Hvad de er

Google App Engine introducerer dig til et abstrakt billede af en maskininstans, der kører din kode og understøtter Java og lignende JVM-sprog som Clojure, PHP og JRuby, endda sprog som Python og Googles Go. Desværre understøttes kun ren Python, så du ikke kan køre moduler, der f.eks. Indeholder C-kode.

Da der er sådanne sprogbegrænsninger, er det tydeligt, at Google introducerer udviklere til et sprogbevidst miljø til at køre deres kode. Mange mennesker klager over, at App Engines kun-read-proprietære karakter resulterer i unødvendig og kedelig kodeforarbejdning.

Dette betyder, at applikationerne skal skrives med App Engine i tankerne. For eksempel skal selv standard Java-koden ændres ganske meget for at passe ind i App Engine-miljøet. En anden ulempe er, at Google insisterer på, at deres kunder kun bruger virksomhedens BigTable-ikke-rationelle DB, selvom de for nylig tilføjede support til CloudSQL. Dette har fået mange forbrugere til at tro, at Google forsøger at låse dem fast inden for deres rammer.

Heroku ejes i øjeblikket af Salesforce, og det plejede kun at støtte Ruby. Nu inkluderer den dog også support til Scala, Java, Clojure, PHP, Python og Node.js. Det anerkendes stadig som en fremragende vært for Ruby-rammer og platforme som Ruby on Rails. Når det kommer til databaser, har du både ikke-relationelle og relationelle valg i Redis, PostgreSQL, Cloudant og MongoDB.

Dette er en betydelig fordel i forhold til App Engine, da Herokus databasemuligheder tilbyder en samling, der allerede er udbredt i hele verden. Det er rimeligt nemt at portere din database fra Oracle til PostgreSQL, da de begge er relationelle, men at flytte din relationelle database til den ikke-relationelle BigTable vil være ganske vanskeligt. Vi siger ikke, at det ikke kan gøres, men det vil tage dig ret lang tid, og det kan være meget irriterende.

Prisfastsættelse

Det kan være ret frustrerende at sammenligne priserne på PaaS-produkter. Du tror sandsynligvis, at lignende produkter på det samme marked tilbyder identiske funktioner, som gør dem lettere at sammenligne. Dette er dog svært at gøre for PaaS-produkter. For eksempel kan du få et gratis lag med begge dele, men de har forskellige muligheder. Heroku’s enhed omtales som en dyno, og den tilbyder 512 MB med 100 MB bytteplads samt en ukendt CPU-strøm gratis.

Hvis du har brug for flere dynoer, koster det dig $ 0,05 i timen. Tilsvarende for en dyno på App Engine kaldes FrontEnd, og det koster $ 0,08 per time. Databasen på App Engine koster $ 0,24 pr. Gigabyte pr. Måned og er en niveauplan fra $ 9 til $ 100 for en Terabyte på Heroku.

App Engine opkræver dog også $ 0,07 for hver 100 000 læsninger og $ 0,10 for hver 100 000 skriver til datastoren. Vi mener, at dette er en forargelse – der er ikke en god grund for skyplatforme til at opkræve brugere til at læse eller skrive deres data. Heroku opkræver ikke noget for dette.

Heroku er meget billigere end Googles App Engine.

Fordele og ulemper

Heroku

+ Standard SQL.
+ Enklere prismodel.
+ Forholdsvis smertefri installation.

– Mindre end Google.
– Det hostes på Amazons AWS, der oplever store strømafbrydelser.

App-motor

+ Giver dig adgang til resten af ​​virksomhedens tjenester.
+ Nemmere at køre asynkrone opgaver end Heroku.
+ Google har sin sky-infrastruktur.

– Mangel på platformens fleksibilitet.
– Der er ikke en standard SQL-database.

Google App Engine vs. AWS

app-motor vs amazon aws

Udviklere har kranglet om GAE vs. AWS emnet i ganske lang tid. Mange mennesker tror, ​​at Google Cloud Platform er den stærkeste og største konkurrent til AWS overherredømme. Så i dette afsnit vil vi kort forklare de vigtigste faktorer for at få dig til at hjælpe en informeret beslutning.

Hvad de er

En af de største forskelle mellem platformene er nogle tjenester, de tilbyder. Fra dette synspunkt er AWS bedre. Kvaliteten og mængden af ​​de tilgængelige tjenester på AWS er ​​meget omfattende og bred, og det skaber et massivt sæt muligheder for mange forskellige behov.

På den anden side er GCEs liste over produktet meget mindre og er mest fokuseret på de klassiske PaaS- og IaaS-tjenester. Den første er det område, hvor Google fokuserede mest af deres indsats, da App Engine er den første service, der nogensinde er lanceret i GCP.

Du vil dog stadig finde den sædvanlige IaaS-objektlagring, computing, ikke-relationelle og relationelle databaser og flere flere tjenester til Endpoints og DNS. Der er imidlertid en enorm forskel mellem disse konkurrenter her. Virkningen på din arkitektur afhænger hovedsageligt af dine behov. De tjenester, der leveres af GCP, vil sandsynligvis tilfredsstille dine behov, da deres Compute Engine har mange styrker, som AWS i øjeblikket mangler.

Et specifikt område, hvor Google er overlegen, er Big Data. Det er ikke overraskende, at en virksomhed som Google anerkender al sin ekspertise inden for området for at fremstille fremragende produkter. BigQuery giver dig mulighed for at analysere store mængder data på meget kort tid og giver dig endda realtidsindblik på dine datasæt. Det, der er overraskende for en så sofistikeret service, er, at det også er meget let at komme i gang med den.

Prisfastsættelse

Google er meget bedre end AWS med hensyn til pris og hastighed. For mere information, tjek dette papir.

Fordele og ulemper

AWS

+ Der bliver tilføjet utroligt mange tjenester med nye hver dag.
+ Mange tilgængelighedszoner rundt om i verden
+ Mange ressourcer til hjælp som eksperter og bøger

– Dyrt til fortsat brug
– EC2-forekomster er faste konfigurationer, og du kan ikke tilføje CPU-kerner og beholde den samme mængde RAM
– Arcane-prismodel

App-motor

+ Det er billigere, hvis du bruger en kontinuerlig periode
+ Du kan vælge din instanskonfiguration
+ Lastbalanceringen er bedre end AWS

– Færre tjenester både administreret og uadministreret
– Det er sværere at finde kvalificeret hjælp
– Googles support er i øjeblikket en ukendt mængde

Afsluttende noter

Google App-motor er en god platform for at starte dine apps, hvis du har budgettet. Google er kendt for deres infrastrukturstøtte af høj kvalitet, og App Engine kan være det perfekte sted at være vært for din nye app. Ved top5hosting forsøger vi at give dig den nyeste info og test for de bedste hosting platforme og services. Sørg for at kontrollere ofte.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map