Hvad er datacenter?

Hvad er datacenter?

EN datacenter er en facilitet, der bruges til at huse computersystemer og tilhørende komponenter, såsom servere, routere, switches og firewalls, samt understøttende komponenter som backup-udstyr, brandundertrykkelsesfaciliteter og aircondition. Datacentret er en virksomheds hjerne og det sted, hvor de mest kritiske processer køres. Selvom design af datacentre er unikke, kan de generelt klassificeres som internet eller virksomhed


Historie

I 1940’erne, computere var så store, at individuelle værelser måtte afsættes specielt for at huse dem. Tidlige computersystemer var komplekse at betjene og vedligeholde og krævede et specielt miljø, hvor de skulle fungere.

Før 1960 (1945), hæren udviklede en enorm maskine kaldet ENIAC (elektronisk tæller, integrator, analysator og computer):

 • Vejede 30 tons
 • Opfanget 1.800 m² gulvplads
 • Påkrævet 6 fuldtids teknikere for at holde det kørende
 • Udførte 5000 operationer pr. Sekund

Indtil det tidlige 1960’erne, computere blev primært brugt af statslige agenturer. Det var store mainframes, der var gemt i værelser – hvad vi i dag kalder et “datacenter”.

I løbet af boomcomputerindustriens boom, og især under 1980’erne, computere begyndte at blive implementeret overalt, i mange tilfælde med lidt eller ingen pleje af driftskrav.

Midt i 1990’erne, ”.com” -bølgen fik virksomhederne til at ønske sig hurtig internetforbindelse og direkte drift. Dette resulterede i virksomhedskonstruktion af serverrum, hvilket førte til meget større faciliteter (hundreder og tusinder af servere). Datacentret som servicemodel blev populært på dette tidspunkt.

I dag’s datacentre skifter fra en infrastruktur, hardware og software ejerskabsmodel mod et abonnement og kapacitet efter behov model. Datacentre har udviklet sig markant i de seneste år ved at anvende teknologier som virtualisering for at optimere ressourceudnyttelsen og øge it-fleksibiliteten.

Datacenterfacilitet og -udstyr

En effektiv datacenterdrift opnås gennem en afbalanceret investering i anlægget og udstyret. Elementerne i et datacenters fordeling som følger:

 • Facilitet – placeringen og ”hvid plads” eller brugbar plads, der er tilgængelig for it-udstyr.
 • Supportinfrastruktur – udstyr, der bidrager til sikkert at opretholde det højeste mulige niveau af tilgængelighed.
 • IT-udstyr – faktisk udstyr til IT-drift og opbevaring af organisationens data.
 • Operationspersonale – til at overvåge driften og vedligeholde it- og infrastrukturudstyr døgnet rundt

Der er 4 typer (lag) af datacentre i henhold til facilitetens pålidelighed:

 • Niveau 1 – sammensat af en enkelt sti til distribution af strøm og køling uden overflødige komponenter, der giver 99,0% tilgængelighed
 • Niveau 2 – sammensat af en enkelt sti til distribution af strøm og køling med overflødige komponenter, der giver 99,75% tilgængelighed
 • Niveau 3 – sammensat af flere aktive strøm- og kølefordelingsstier, men kun en aktiv sti, har overflødige komponenter og er samtidig vedligeholdelig, hvilket giver 99,98% tilgængelighed
 • Niveau 4 – sammensat af flere aktive strøm- og kølefordelingsstier, har overflødige komponenter og er fejletolerant, hvilket giver 99.999% tilgængelighed

Googles datacenter

Google datacenter

Google ejer og driver datacentre rundt om i verden for at holde vores produkter kørende 24 timer i døgnet, 7 dage om ugen. Google er den første store internettjenestefirma, der får ekstern certificering af deres høje miljø- og arbejdspladssikkerhedsstandarder i hele deres amerikanske og europæiske datacentre. Se i Googles datacentre over hele verden. Se fotos af teknologien, mennesker og steder, der holder Googles produkter online.

UK datacentre

I øjeblikket er der omkring 250 colocation-datacentre fra mere end 60 områder i Storbritannien (UK). Nedenfor kan du se en liste over datacentre i Storbritannien, der tilbyder colocation og engros-plads, såsom plads i fælles rack-skabe, komplette rack-skabe, private bure og suiter.

Aberdeen (1); Bedford (1); Belfast (4); Berkshire (12); Birmingham UK (8); Birmingham UK (8); Bournemouth (1); Bradford (1); Cambridge (5); Cardiff (1); Cheltenham (1); Crawley (2); Croydon (1); Derby (1); Dundee (1); Edinburgh (3); Essex (1); Glasgow (2); Hertford (2); Ipswich (1); Kent (3); Leeds (7); Leicester (1); Leiston (1); Lincolnshire (1); Liverpool (2); London (69); Luton (1); Manchester (20); Middlesbrough (1); Middlesbrough (1); Milton Keynes (6); Newcastle (7); Nord Wales (3); Northamptonshire (2); Norwich (1); Nottingham (3); Poole (1); Portsmouth (7); Redhill (1); Reigate (1); Sheffield (5); Shropshire (2); Slough (6); Somerset (1); Syd Wales (1); Southampton (1); Stevenage (1); Surrey (2); Swindon (1); Firben (1); Wakefield (1); Walsall (2); Welwyn Garden City (1); Wherstead (1); Wiltshire (3); Vække (4).

Valg af et hostingsted (datacenter)

Når du overvejer, hvor du skal finde din server eller købe en webhosting, vil den bedste placering afhænge af kvaliteten af ​​de tilgængelige hostingudbydere, deres forbindelse til det globale kommunikationsnetværk og nærheden til dine målmarkeder. Nogle af de bedste udbydere af webhosting, ifølge vores eksperter, for delt hosting er SiteGround, og til cloud-hosting er DigitalOcean, du kan læse både Siteground-gennemgang og DigitalOcean-anmeldelse.

Webhosteplacering er en vigtig faktor for Google, som overvejer, når man forsøger at finde ud af, om dit websted er relevant for et bestemt land eller et sprogmarked. Hvad Google siger om problemet:

”Serverplacering (via serverens IP-adresse): Serverplaceringen er ofte fysisk i nærheden af ​​dine brugere og kan være et signal om dit websteds tilsigtede målgruppe. Nogle websteder bruger distribuerede indholdsleveringsnetværk (CDN’er) eller er vært i et land med bedre webserverinfrastruktur, så det er ikke et definitivt signal. ”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map