Hvad er båndbredde, og hvor meget har dit websted brug for?

Hvad er båndbredde, og hvor meget har dit websted brug for?

Hver gang du søger efter de bedste webhostingtjenester, vil du altid støde på udtrykket båndbredde. Er det en god ting at gå efter den dyreste plan, der har den højeste båndbredde (normalt ubegrænset)? Eller er det bedre at teste farvandet først med en billig plan med lavere båndbredde? Hvor meget båndbredde har dit websted virkelig brug for? Hvad er alligevel båndbredde?


Hvad er båndbredde [i et nøddeskal]

Det er sikkert at sige, at dit websteds båndbredde er dit websteds uploadhastighed. Downloadhastighed skal være inkluderet. Men hvis du ikke lader brugere uploade betydelige størrelser af data til din server, kan det ignoreres, hvilket er tilfældet for de fleste websteder.

Dit websteds uploadhastighed bruges, hver gang en bruger åbner dit websted. Igen, når der er mange brugere, der får adgang til dit websted på samme tid, deles uploadhastigheden på dit websted.

Afhængig af antallet af brugere og din båndbredde ændres den tid, der er brug for brugerne til at downloade filen eller websiderne, de får adgang til. Enkelt set, hvis din båndbredde er for lav, og du har mange besøgende, vil din webside’s indlæsningstid eller fildownloads blive betydeligt langsommere.

Båndbredde kontra dataoverførsel

De fleste mennesker forveksle båndbredde med dataoverførselsgrænse (normalt månedlig grænse). I modsætning til båndbredde, er dataoverførsel meget som data cap til din mobile internetforbindelse. Hvis din webhosteplan har en månedlig dataoverførselsgrænse, hver gang dit websted uploader en bestemt mængde af datastørrelse, eller dine brugere henter en bestemt mængde data, kan din tjeneste blive suspenderet.

I lægmandsbetingelser refererer dataoverførsel til den mængde data, som dit websted kan give dine besøgende i et bestemt tidsrum (normalt målt månedligt), mens båndbredde refererer til hastigheden på dit websted til at levere data på én gang (normalt målt i sekunder ).

Sådan kender du den ideelle båndbreddegrænse for dit websted

Nu forstår du, hvad båndbredde og dataoverførselsgrænse er. Desværre udveksler de fleste hinanden uden engang at vide, at de er forskellige. Og det værste er, at nogle webhosts har udnyttet denne uvidenhed.

Når vi bevæger sig forbi det, er spørgsmålet om, hvor meget båndbredde dit websted har brug for, stadig ikke besvaret. Helt op til dette ved du, at det at vælge en lav båndbredde kan være katastrofalt for din besøgende’s brugeroplevelse.

Begge faktorer kan let sænke antallet af besøgende.

Desværre kan du ikke præcist finde den nøjagtige båndbredde, der er ideel til dit websted. Antallet af besøgende på dit websted svinger, websiderne, de får adgang til, kan variere for meget, og de opdateringer, der sker på dit websted, der kan ændre hver sides filstørrelse. Disse faktorer kan let ændre dine båndbreddebehov.

Beregning af et groft skøn

På trods af umuligheden ved at beregne den nøjagtige båndbredde for dit websted, kan du beregne et groft skøn. Det kan du gøre ved at få de højeste samlede besøgende i en måned, den højeste samlede sidevisning i en måned og filstørrelsen på din startside.

Du kan vælge den gennemsnitlige størrelse på dine websider, men det ville være kedeligt. Det er meget lettere og mere nøjagtigt at beregne størrelsen på din startside, da det normalt er den største “fil”, som din brugers adgang har, og de fleste brugere har næsten altid adgang til en startside alligevel.

Hvis du ønsker en enkel beregning, kan du bare ignorere antallet af besøgende. Det, der virkelig betyder noget, er antallet af sidevisninger, du får per måned.

Du kan udføre flere metoder til at kende antallet af besøgende og sidevisninger, du har pr. Måned. Hvis du bruger WordPress som dit websteds vigtigste CMS (Content Management System), kan du få de statistikker, du har brug for, i instrumentbrættet. På den anden side kan du bruge tredjeparts tjenester eller plugins til at få disse statistikker.

For at bestemme filstørrelsen på din startside kan du blot gemme din startside på din computer. De fleste browsere tillader gemning af websider som komplette websidefiler. Når du har gemt filen, bliver den adskilt i en fil og en mappe.

Filen vil være HTML-filen til din startside. Mappen indeholder alle ressourcer såsom scripts, stilarter, billeder, lyd, flash, video (i nogle tilfælde) og andet webindhold på din startside.

Hvis din computer kører på Windows, kan du bare vælge filen og mappen. Herefter skal du højreklikke på dem. Klik på Egenskaber. En dialogboks vises, og dernede vil du se den samlede størrelse på din startside.

Når du har fået alle de data, du har brug for, skal du multiplicere dem alle sammen sådan:

Samlet sidevisning * Hjemmesidestørrelse = Anslået dataoverførsel / måned

Her er nogle numre, hvis dit websted er populært og et stort:

Eksempel

15.000 sidevisninger * 1.5Mbyte = 22.500 Mbytes eller 22.5 Gbytes

I dette eksempel uploadede dit websted 22,5 Gbyte data på en måned. Det er din dataoverførselsstørrelse pr. Måned. Hvis du vil have din estimerede brug af båndbredde, skal du dele den med 30. Så 22,5 Gbyte divideret med 30 er lig med 0,75 Gbyte eller 750 Mbytes. I bits svarer denne værdi til 6 Gbits eller 6.000 Mbits. Man kan med sikkerhed sige, at dette eksempelsted kræver en stabil båndbredde på 6 Gbits pr. Dag for at imødekomme alle dets brugere og forhindre nedbrydning af sideindlæsningstid.

Naturligvis er dette et optimalt skøn. Hvis du vil sikre dig, at din båndbredde er nok, vil du tilføje 25% op til 100% båndbredde kapacitet dit websted.

Bare en fodnote

Hvis du synes, at en hjemmeside på 1,5 Mbytes er urealistisk, da de fleste artikler om måling af båndbredde giver en gennemsnitlig sidestørrelse på 40 KB i deres eksempler, skal du tænke igen. Medmindre du leverer en startside eller en webside, der kun indeholder en HTML, CSS og nogle JavaScript-filer, vil din gennemsnitlige sidestørrelse være ca. 25 til 50 kbyte.

Men hvis din side har kvalitetsbilleder og miniaturebilleder, kan den let gå op til 1 til 2 MB. Bare en højopløsnings (ukomprimeret) karrusel eller bannerbillede på webstedet alene kan udgøre 100 til 250 Kbytes. At have to eller tre af dem vil helt sikkert gøre din webside gennemsnitlige størrelse endnu større.

Introduktion til grundlæggende server til brugerforhold

Før du lærer om båndbredde, skal du vide, at en webhost er en “computer”, Der er vært for dine filer eller websider på Internettet. Webhosten er også forbundet til Internettet via en internetforbindelse, ligesom din computer.

Hver gang en bruger besøger din side, downloader hans computer faktisk filerne fra webhosten. Brugeren bruger sin downloadhastighed. På den anden side, da webhost vil give brugeren de filer, han har brug for for at se en side, uploader webhosten teknisk filer til brugeren.

Er det forvirrende? Det kan være. Prøv at læse og fordøje det foregående afsnit endnu en gang.

Internetudbydere og din internetforbindelse

Du skal nu få ideen. Ligesom dig og andre internetbrugere giver dine internetudbydere (internetudbydere) dig et specifikt båndbredde (eller internethastighed). For eksempel modtager du muligvis en båndbredde (downloadhastighed) på 3 Mbits / s fra din internetudbyder (Bemærk: Værdier sænkes for at gøre det lettere at beregne senere).

Bits og Bytes

Beregn båndbredden

Info

Bemærk, at 3 Mbits / s adskiller sig fra 3 Mbytes / s. Hvis du konverterer 3 Mbits / s til Mbytes / s, får du 0,375Mbytes / s, hvilket er cirka 375 Kbytes / s. Så når du downloader en fil og bruger al din båndbredde, vil din downloadhastighed være 375 Kbytes / s eller 3 Mbits / s – ikke 3 Mbytes / s eller 3.000 Kbytes / s. Bemærk, at hver byte indeholder 8 bit – 1 Kbyte = 8 Kbits og 1 Mbyte = 8 Mbits.

Under alle omstændigheder, hvis du downloader to filer samtidigt, og din computer prioriterer disse downloads og udtømmer din båndbredde til dens grænser, vil hver fil have en downloadhastighed på 187,5 Kbytes / s. Sådan fungerer internetforbindelse (på et grundlæggende niveau).

Er du forvirret med de udtryk, der bruges i internethastigheder? Hvorfor er dette for forvirrende? Marketing taktik. Det er lettere at markedsføre 3 Mbits / s end 0,375 Mbytes / s. Og dette fører til forvirrede forbrugere.

Webhost og din server

Udbydere af webhostingtjenester gør det samme som internetudbydere. Bortset fra at give plads til dine webfiler, giver de også båndbreddehastighed (uploadhastighed i dette tilfælde) til din server.

Hvis du f.eks. Kun har valgt en 3 Mbits båndbreddeplan til dit websted, og en bruger forsøger at downloade en enkelt fil fra dig, hvad vil der ske? Denne bruger vil være i stand til at downloade den fil med en hastighed på 375 Kbyte / s.

På den anden side, hvis du kun har valgt en 3 Mbits båndbreddeplan til dit websted, og 10 brugere forsøger at downloade en enkelt fil fra dig, hvad vil der ske? Alle brugere har en downloadhastighed på 0,3 Mbits eller 37,5Kbyte. Det er ret langsomt, ikke? Det sker, fordi din server vil forsøge at imødekomme alle de brugere, der downloader fra dit websted.

Da du kun har en lav båndbredde på 3 Mbits, reduceres hastigheden for hver bruger, fordi de deler den båndbredde, du har. Hastigheden på 37,5 Kbytes er dog stadig anstændig.

Hvad sker der dog, hvis 100 brugere forsøger at downloade fra dit websted? Alle af dem downloades fra dig med en hastighed på 3,75 Kbytes. Og det er for langsomt, især i dagens downloadhastighedsstandarder.

Tjek vores liste over de bedste webhostudbydere i England.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map