Hosting Pro-tip: Opbevar altid en lokal sikkerhedskopi

Hosting Pro-tip: Opbevar altid en lokal sikkerhedskopi

Som folk inden for IT siger, Hvis du ikke har en sikkerhedskopi af dit projekt, betyder det, at det ikke er vigtigt for dig.


Der er adskillige scenarier om, hvad der kunne gå galt fra at slette din database ved en fejltagelse til at blive hacket og dit websted er fyldt med malware og skadelige scripts. Tænk et øjeblik, hvis dette sker med dig – hvor mange timer vil det tage at genopbygge dit websted? Og dette er et stort tab både for udviklingstid og -omkostninger og dine trafik- og søgemaskinepositioner.

For at kunne reagere hurtigt i en nødsituation skal du have en sikkerhedskopi. Mange webhosts understøtter ikke denne service, eller hvis de gør det for at gøre det for deres sikkerhed og ikke lader dig gendanne dine data, eller det vil være delvis. Alle webhostudbydere, som vi anbefaler, foretager daglige / ugentlige sikkerhedskopier af dine data, men det er ikke nok. Det er en pæn funktion, der hjælper dig med at gendanne en sund version af dit projekt hurtigt, men det har også sine begrænsninger, og som i dette eksempel på Reddit kan du se, at selv store navne som Bluehost kan skrue din sikkerhedskopi op.

 • ingen bekymrer sig om dine data, som du gør (hostingfirmaer håndterer hundredtusinder af sikkerhedskopier, og der er en stor chance for, at noget kunne ske med dine).
 • webhotelleverandørerne holder kun sikkerhedskopiering i en begrænset periode, f.eks. en uge eller to. Hvad nu hvis webstedet blev hacket før datoen for den sidste sikkerhedskopi, og inden du indså det og besluttede at gendanne det, er også backupversionen kompromitteret?
 • selv om de gemmer din sikkerhedskopi på en separat maskine er der en stor chance for, at det er i det samme datacenter, og hvis der opstår en naturkatastrofe, er dit websted væk.

Hvad man skal lave en sikkerhedskopi betyder virkelig?

Den bedste praksis for alle data, du interesserer dig for, er at gemme dem på tre separate steder – sikkerhedskopi på din webhosting for hurtig adgang og gendannelse, a kopiere på en separat harddisk derhjemme og a kopi i skyen synes godt om DropBox, pCloud eller Amazon S3.

Sørg også for, at du opbevarer versioner af det, da enhver software opdateres regelmæssigt, og du gerne vil have mindst 3-4 versioner og mindst to måneder tilbage. På denne måde kan du være sikker på, at selvom nogle af backup-versionerne kompromitteres, har du stadig en base at bygge videre på.

Sådan oprettes en sikkerhedskopi?

Sådan genereres en sikkerhedskopi via FTP

Oprettelse af en backuptrug FTP er den ældste og mindst teknologiske metode. Sådan fungerer det:

1. Opret forbindelse til din server med din foretrukne FTP-klient som FileZilla.

FileZilla skærm

2. Start med at downloade alle dine filer. Dette kan tage evigt, hvis du har mange filer, så du kan gøre dit liv lettere og din sikkerhedskopi hurtigere, hvis du har adgang til et hosting-kontrolpanel, hvor du først kan arkivere dine filer. På denne måde downloader du kun en fil, og den er meget hurtigere.

3. Organiser dine mapper, så du ved, hvilken version af din sikkerhedskopi, der går hen

4. Glem ikke at tage backup af databaser. Du kan gøre dette med PhpMyAdmin. (Spørg din vært om adgang)

PHPMyAdmin SQL backup

Sådan genereres en sikkerhedskopi via cPanel

Hvis du har adgang til cPanel, din backup-generation kan være meget hurtigere, fordi cPanel kan pakke alle dine filer og databaser i ét arkiv. Her er trinnene

1. Log ind på cPanel

2. Gå til Filer, og klik på ikonet Sikkerhedskopi

cPanel-sikkerhedskopi

3. Her har du to muligheder:

a) Klik på Hent en fuld webside-sikkerhedskopi under Fuld sikkerhedskopi. Klik på Generer og indtast din e-mail i det næste trin. cPanel sender dig en e-mail, når sikkerhedskopien er klar. Husk, at den fulde sikkerhedskopi opretter et arkiv med alle dit websteds filer og konfiguration. Du kan bruge denne fil til at flytte din konto til en anden server eller til at opbevare en lokal kopi af dine data.

b) Under delvis sikkerhedskopi skal du klikke på Download, en sikkerhedskopi af hjemmekatalog> Download. Dette er en meget hurtigere og lettere at gendanne sikkerhedskopieringsversionen af ​​kun dit hjemmekatalog.

Du kan oprette en fuld sikkerhedskopi hver måned og en delvis sikkerhedskopi hver uge.

Sådan automatiseres din sikkerhedskopi

Svaret er med yderligere software. Hvis du kører dit websted på nogle af de mest brugte CMS-platforme som Joomla eller WordPress, kan du bruge Akeeba Backup. Dette plugin har en gratis version, der fungerer ganske godt, og det semi-automatiserer din sikkerhedskopieringsproces. Det har en masse avancerede indstillinger, men hele sikkerhedskopieringsprocessen er kun et enkelt klik, det er fra dit administratorpanel, og det gør og arkiverer, der er let at gendanne og også have din database derinde. Sådan opretter du en sikkerhedskopi med Akeeba:

Akeeba

Kunsten er, at når sikkerhedskopien er klar, skal du downloade sikkerhedskopien via FTP i binær tilstand.

Sådan indstilles tilstanden Binær overførsel i FileZilla

Hvis du ønsker, at den skal være fuldt automatiseret, skal du købe Akeeba Backup-betalt version, der understøtter sikkerhedskopiering til fjerntliggende placeringer som DropBox eller Amazon S3 eller software som BackupMachine.

Og glem ikke – download altid en lokal kopi!

Hvis du har spørgsmål, så fortæl os det i kommentarerne.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map